Måske sjælen er udkommet og her er udpluk fra anmeldelserne:

Weekendavisen

“Noget så eksotisk som en versfortælling og noget så forunderligt som en vildt vellykket, sjæl- og suspensefuld versfortælling … Det er en betydelig digter, der på blødt systemiske vers formår både at konstruere de sidste 50 års sejeste besættelsesroman, overbevisende bevise sjælens eksistens og skrive groovy udødelig poesi.”
– Lars Bukdahl

Information

“Rasmus Nikolajsens lille mesterstykke af en versfortælling … kort og let i sit anslag, mere underspillet end bombastisk i sin skønne præcision. Den er næsten som de evigt foranderlige skyer, dens vers hele tiden vender tilbage til, og dens skikkelser ikke kan blive trætte af at betragte.”
– Tue Andersen Nexø

Dansk BiblioteksCenter

“Hvis du kun læser aldeles fremragende digte, så læs denne bog om livet og døden på tværs af fire generationer … Mesterligt.”
– Thomas Olesen / Lektørudtalelse

Ekstra Bladet

“En gribende miniature-fortælling om et monumentalt emne … Digteren Nikolajsen skriver poetisk og storslået … Jeg vil have mere!”
– Molly Balsby

Litteratursiden

Måske sjælen er lille bog med meget på hjerte … Skarpladte og rørende sætninger.”
– Nana Thejll Jakobsen

Litteratouren

“Rasmus Nikolajsen skriver smuk poesi. Ordene er valgt med omhu og sammensætningen af dem, er betagende og opslugende. De rammer plet i deres enkelhed, og det er netop dét, som poesi skal kunne.”

Bogelskeren_i_villafortuna

“Uhyre interessant læsning. Der er så meget at tage fat i i denne lille, men store bog; læs den nu. Den er så fin, så fin!”

Bogblogger.dk

“Poetisk og fængende … Der er kræset for sproget … Stemningsmættet fortælling, som man gribes af.”